NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Laser tag

Saznajte šta je laser tag, kome je namenjena ova aktivnost i da li je bezbedna.

Laser tag

Sigurno ste čuli za Laser Tag i za uzbuđenje i adrenalin koji donosi ova najpopularnija simulacije borbe. Laser Tag je arkadna igra izuzetno popularna među decom. Mnoge dečije rođendanske žurke zasnovane su na ovoj temi, ali laser tag je i uzbudljiva team building aktivnost, jer podstiče timski duh i međusobno jedinstvo. Laser Tag rođendani su apsolutni hit među decom svih uzrasta jer je dobra zabava je zagarantovana.

Šta je Laser Tag Igra?

Laser tag oživljava omiljene igrice (Counter-Strike, Battlefield, Call of Duty, Fortnite) i daje mogućnost deci da se užive u ulogu akcionog heroja. Odlična vrsta zabave koja podstiče decu na aktivnost, timski rad i upotrebu mašte.

Laser Tag je timska igra dva tima. Timovi se traže u lavirintima i gadjaju jedni druge senzorima (nema kuglica niti projektila, sve je bezbedno i bezbolno). Učesnici smišljaju starategije i dogovaraju se tako da samo timski rad može da donese pobedu.

Igra se u osnovi sastoji od skupljanja poena, koji se dobijaju targetiranjem protivnika laserskim zracima. Ove zrake emituju ručni infracrveni uređaji. Laser Tag oprema se sastoji od elektronskih komponenti, pištolja, grudnog, leđnog i ramenih delova. Bez obzira koji se zraci koriste, mora postojati prijemnik signala hitaca, koji je obično u vidu prsluka ili uređaja na glavi ili pušci ili kombinaciji oba. Igrači takođe treba da nose jakne, koje imaju infracrvene mete, koje beleže broj pogodaka. Infracrveni signali, ispaljeni iz pušaka, kodirani su informacijama, kao što je informacija o tome odakle snop potiče i drugim aspetkima, koji utiče na rezultat, itd.

Na osnovu tehnologije i sistema igara, igre i mehanika se mogu znatno razlikovati. Kvalitet igre zavisi takođe i od hardvera, softvera i sistema komunikacije među igračima.

Kome je namenjen ovaj vid zabave?

Rođendanske proslave, team building programi i vikend druženja za prijatelje su neki od predloga da probate Laser Tag.

Starosna granica za Laser Tag je 5 godina, dok je za Paintball 10. Oba sporta nude dobar fizički trening i imaju široku primenu u jačanju timskih sposobnosti, timske komunikacije i rukovodećih sposobnosti. Za razliku od paintball igre Laser Tag je bezbolna igra zbog čega je pogodnija za mlađe uzraste, a nema straha ni od fleka na odeći.

Da li je Laser Tag bezbedna zabava?

Laserski topovi, laserski mačevi - u suštini svaka borbena igračka sa integrisanim laserima veoma je popularna među dečacima i devojčicama širom sveta. Najčešće, ove igračke postaju sastavni deo njihovih fantastičnih igara kao što su igre svemirskih heroja i slično. Međutim, neki roditelji su izrazili svoju zabrinutost da li ovakve igre podstiču nasilje (pozabavićemo se ovim u drugom članku), kao i pitanja vezana za zdravlje koja proizilaze iz činjenice da su deca izložena laseru. Ako ste se iz ovih razloga dvoumili da li da deci pružite laser tag rođendansku zabavu, onda je ovo dobro objašnjenje zašto uopšte ne bi trebalo da imate bilo kakvih strahova.

Laser Tag ne boli, bez obzira da li se radi o infracrvenim ili laserskim zracima, koji se ispaljuju od strane protivnika. Zraci nisu opasni. Pošto nema kontakta, za razliku od Paintball-a, nema bola. Razvija maštu i timski duh. Moraju da se poštuju određena pravila (npr. međusobna udaljenost igrača mora biti najmanje 1-2m, nema ciljanja u glavu) za šta je neophodan nadzor odraslih - animatora , koji su uglavnom i vođe tima. Laseri koji se koriste u laserskim pištoljima nisu stvarni laseri,to su ustvari neka vrsta infracrvenog svetla (LED) koje je gotovo isto kao i ono koje se koristi u mnogim daljinskim upravljačima za TV i druge uređaje. To znači da je upiranje zraka i pucanje laserskog pištolja na osobu je isto tako bezopasno kao i upiranje daljinskog upravljača ka osobi. Infracrveni zraci koje emituju laserski topovi su niske frekvencije i niske energije što ih čini potpuno bezopasnim.

Podeli na Facebook-u

ključne reči: laser tag laser tag rođendani igraonica igraonice beograd counter-strike battlefield call of duty team building fortnite