NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Pokretanje sopstvene dečije igraonice

Otvaranje dečije igraonice može biti zanimljiv i unosan biznis, sa velikim tržišnim potencijalom. Upoznajte se sa osnovnim koracima kako da igraonicu napravite da bude bezbedna i zabavna.

Pokretanje sopstvene dečije igraonice

Ako ste razmišljali da otvorite igraonicu i upustite se u biznis dečijih rodjendana i zabave onda je važno da se dobro upoznate sa svim aspektima ovog posla. Igraonice su popularne, zabavne i korisne. Kao i igrališta u parkovima tako i igraonice podstiču vaše dete na aktivnost, razvijaju ravnotežu i izgrađuju snagu i koncentraciju. Stoga, potrebno je pažljivo razmotriti ključne karakteristike prilikom projektovanja i konstrukcije unutrašnjeg igrališta, tj. igraonice.

Ovde ćemo se pozabaviti prvim koracima, odnosno faktorima koje trebate uzeti u obzir pre nego sto potražite opremu i projektante za vašu igraonicu.

Jedan od glavnih faktora koje treba razmotriti pre instaliranja unutrašnjeg igrališta je veličina sobe. Postoje različite vrste opreme koje su dostupne na tržištu i pametno je odabrati one koje se uklapaju u vaš prostor najfunkcionalnije moguće.

Sledeća stvar koju treba uzeti u obzir prilikom traženja opreme za igraonice je tip poda, odnosno podloge na kom će biti postavljena oprema. Neka oprema za igraonice zahteva ravan i gladak pod kako bi bila stabilna i bezbedna. Stoga je preporučljivo pogledati karakteristike i stanje poda pre donošenja odluke o kupovini opreme.

Starost dece je sledeći važan faktor kojem treba prilagoditi prostor i opremu za igru. Igraonice su namenjene deci različitih uzrasta. Stoga je preporučljivo da se odlučite za opremu koja odgovara rasponu uzrasta dece koju nameravate da ugostite. Treba da se konsultujete sa proizvođačem opreme da biste saznali koja je oprema pogodna za uzrast koji ste odabrali. Sa tim informacijama, vi ćete biti sigurni da će oprema biti bezbedna, ali i zanimljiva deci baš tog uzrasta.

Sigurnost opreme je od kljucnog značaja. Trebalo bi da pregledate opremu kako biste utvrdili da li ima oštre ivice ili viseću užad koji mogu predstavljati opasnost za decu tokom igre. Materijal i njegove hemijske i fizičke karakteristike moraju u potpunosti da odgovaraju svim standardima bezbednog korišćenja.

Sve navedeno su prvi i osnovni koraci koje dalje treba detaljno razraditi u vašem planu otvaranja igraonice. Naravno, ima tu još i pitanja lokacije, šta već ima u vašoj blizini, održavanja opreme igraonice, marketinga itd, ali treba ići korak po korak.

Najvažnije je da Vaša igraonica bude bezbedna i ta bezbednost potvrđena Sertifikatom o bezbednosti.

Podeli na Facebook-u

ključne reči: igraonice igralista oprema za igraonice dečija igraonica proslava rođendana u igraonici