NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Kome poveravamo decu u igraonicama

Pored silnih penjalica i trambolina, pitate se čemu sluze animatori u igraonici i na dečijim rodjendanima. Saznajte zašto su važni i zašto nije svejedno ko radi taj posao, jer njihov posao nije samo da vode računa o bezbednosti dece.

Kome poveravamo decu u igraonicama

U dečijim igraonicama pored raznolikosti i slobode dečije igre i bezbednosti veoma je značajna uloga onih koji su zaduženi za decu tokom boravka, uloga tzv. animatora. Uz kvalitetnu i zabavnu animaciju boravak ili proslava rodjendana u igraonici moze biti nezaboravna.

Bilo da je reč o rođendanu ili dnevnom boravku u igraonici, to vreme treba ispuniti zabavom i kvalitetnim provodom, tako da se deca dobro provedu, ali i ostanu bezbedna za vreme igre. Dečiju pažnju nije tako lako zadržati i okupirati, pa treba angažovati nekoga umešnog da ih zabavlja, animira pesmom, plesom, da ih uči kroz zabavu i igru, da glumi, istražuje i eksperimentiše sa decom. Animatori su tu da osmisle zanimljive igre u skladu sa uzrastom dece, da nadziru ili vode dečiju igru. Ljubaznost, kreativnost, fleksibilnost, tolerancija, ali i autoritativnost su važne osobine za rad sa decom.

Uloga animatora nije samo da čuvaju decu u igraonici i vode racuna o njihovoj bezbednosti, već i da ih motivišu za igru, komunikaciju sa drugom decom i poštovanje pravila u igri. Tokom interakcije neminovno je da se deca posvadjaju i naljute jedna na druge, pa je i sposobnost animatora da proceni situaciju i da vodi dete kroz nenasilno rešavanje sukoba vrlo korisna.

Poželjno je da animator zna engleski ili neki drugi strani jezik. Naravno, kao i za svaki posao, higijena, odgovornost i pouzdanost su osobine koje su prioritet.

Izbor pravih zaposlenih u dečijim igraonicama može da bude i ključan faktor za popularnost neke igraonice. Neljubazno i nestručno osoblje ne može da nadomesti nijedna super zabavna skalamerija. Deca biraju prostor u kome se osećaju sigurno i gde se prema njima odnose sa ljubaznošću i poštovanjem.

Podeli na Facebook-u

ključne reči: igraonica animatori animacija dece madjionicar klovn proslava rodjendana