NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Proslava dečijeg rođendana u muzeju

Da li razmišljate kako da rođendan svog deteta proslavite na originalan i zanimljiv način? Pokušajte u muzejima Beograda, nećete se pokajati.

Proslava dečijeg rođendana u muzeju

Proslava dečijih rođendana u muzejima širom prestonice postala je sve popularnija. Od kada su gradski muzeji otvorili vrata za proslavu rođendana mališani imaju prilike da svoj poseban dan proslave na drugačiji i originalan način uz pun tretman - od rođendanske pesmice uz tortu i svećice do animatora i interaktivnih radionica. S obzirom da se prostor muzeja razlikuje od klasične igraonice, ponašanje gostiju mora da bude adekvatno nameni institucije.

Proslava rođendana u Muzeju nauke i tehnike

Proslava dečijih rođendana u Muzeju nauke i tehnike osmišljena je sa ciljem da inicira najmlađe da razmišljaju na inovativan način, da razviju i razmenjuju svoje ideje kroz zabavu i igru. Stalne postavke Muzeja nauke i tehnike su poslužile kao polazna osnova za razvijanje edukativnih programa proslave rođendana u Muzeju, koji na inspirativan način treba da podstakne decu na kreativno razmišljanje, rešavanje problema i razvijanje ideja, a sve uz uživanje i zabavu. Kroz učesce u radionicama tokom proslave rođendana deca stiču osnovna tehničko-tehnološka znanja, umeca i veštine, osposobljavaju se za njihovu primenu u budućem učenju, svakodnevnom životu i radu i razvijanju sposobnosti praktične realizacije vlastitih ideja.

Program proslave rođendana u Muzeju obuhvata:

- obilazak postavke Muzeja kroz istrašivačko-takmičarsku igru ​​Pronađi zagonetni predmet;

- igru Asocijacije i Sklopi recenicu koje se održavaju u prostoru Dečjega muzeja;

- zabava kroz interaktivni deo postavke Dečjeg muzeja i Naučnog centra.

Ukupno trajanje muzejskog programa je 120 minuta.

Maksimalni broj dece koji mogu da učestvuju u 20, a maksimalni broj gostiju 30.

Proslava rođendana u Muzeju Vuka i Dositeja

Proslave se organizuju u Muzeju Vuka i Dositeja (Gospodar Jevremova 21), shodno vremenskim uslovima ili u dvorištu Muzeja ili u unutrašnjim adekvatnim prostorijama. Program je namenjen deci od tri do 12 godina. U Muzeju Vuka i Dositeja moguća je proslava rođendana nedeljom od 12.00 do 14.00.

Program rođendana se sastoji od obilaska stalne postavke Muzeja Vuka i Dositeja, radionice za decu (bira se između ponuđenih, u dogovoru s kustosom) i vremena za tortu i posluženje.

Ukupno trajanje muzejskog programa je 120 minuta dok je maksimalan broj dece 20, a odraslih deset.

Cena proslave varira od 10.000 do 12.000 RSD u zavisnosti od tipa radionice koji se izabere.

U cenu su uključene sledeće usluge:

– obilazak stalne postavke Muzeja Vuka i Dositeja,

– radionica,

– angažovanje tri stručna saradnika iz Muzeja,

– potrošni materijal za radionice,

– korišćenje zajedničkih muzejskih prostorija i

– usluga sređivanja prostora nakon proslave.

Proslava rođendana u Muzeju iluzija

Muzej iluzija je predvideo da je ovaj vid zabave idealan ako želite da vašoj deci priuštite rođendan za pamćenje.

O svojoj ponudi kažu:

„Muzej iluzija kroz atraktivne i zabavne eksponate nudi neponovljivo vizuelno, čulno i edukativno iskustvo za Vašeg slavljenika i sve goste. Kako bi rođendan bio potpuni hit u mogućnosti smo obezbediti mađioničara/iluzionistu ili animatora koji će zabavu upotpuniti setom trikova, ponuditi svoju pomoć u slaganju didaktičkih igara, mozgalica i slagalica ali i fotografisati goste u jednoj od naših neverovatnih soba. Muzej nudi didaktičke igračke i suvenire za sve uzraste, stoga nakon rođendana sa sobom ponesite iskustvo čuđenja koje ne prestaje ni izlaskom iz carstva iluzija!“

Podeli na Facebook-u

ključne reči: muzej beograd muzej za decu muzej iluzija muzej nauke i tehnike rodjendan kriva soba muzej vuka i dositeja